Phi Phi Islands, Thailand

Tog mig över till Phi Phi Islands och hamnade på Phi Phi Don efter en intressant båt tur med riktigt aktion där väskor för över bord och en stackars thai kille fick dyka i och rädda pass och pengar.
Själv satt jag och höll hårt i väskan sen det hände.
Tog min "lilla" väska och traskade till mitt hotell som jag bokat för 2nätter ...måste kolla läget först innan man bestämmer sig vart man ska bo och om man ska vara kvar
Man skulle kunna tro att Ko Lanta Är mekkat för svenskarna för det vimlar av svenskar där men inget slår Phi Phi.
Men förstårligt för det är hel mysigt, finns allt - det är bara att hoppa på en liten båt taxi till någon mindre öde beach....så kommer det alltid en skåning eller stockholmare knallande. Men vart är masarna!!!

 

Kvar blev jag på Phi Phi.... och kvar på samma hotell.... tack vare mina grannar Jay och Arlo
(Team Canada) - vi har slagit ihjäl tiden med lite kortspel och dryck samt tagit ett par vändor till puben.

   

Dagarna spenderade jag på stranden, jag är ju lite begränsad av vad jag kan göra så det blev mest att ligga dör och lapa sol hela dagarna

   

Träffade sista dagen på Matt och Mike ( Team UK ) två stycken backpackers som ville ha lite sällskap så vi drog och käka och gjorde en sånn där onödig bar runda som man inte ska göra om man ska gå upp kl 08 för att ta båten till Phuket.

      

Ko Lanta , Thailand


Man tror inte det är sant!!! när jag lämnat Ko Samui då ringer Gråberg - ja men snacka höjden om otur...hade ju kunnat stanna o mingla lite me' ^Åke men istället har jag ägnat en hel dag att byta buss 6ggr och åkt lite färja hamnat på Ko Lanta och Khlong Khong Beach   
http://www.ehotelbooking.com/thailand/krabi/lantariviera/index.htm 

  

Här behöver man då inte armbågar och fightas om solplats som på Ko Samui nä nä har trängs man mest med landkrabbor.
Boendet kunde väl vart bättre och lite dyrt ( 900bath ) men med pool  och en myrfarm så kostar det lite extra sen fick jag även en katt och tre ödlor på köpet.
Det blev Jennie och Mattias som offrade sig för en sällskapsjuk Anna  - de var så söta , de hade planerat lite semester och gjorde slag i sak och mötte upp mig. .... kanon kul - vi satt på stranden i en liten hydda och drack lite öl och chattrade ( stackars Mattias!)

          

Med ojämnt antal öl i benen tog jag mig hem i en tuck tuck körd av en "det" (man/kvinna-det finns gott om dem här) och ägnade nästa dag till att återhamta mig från den pådragna mindre skada jag lyckades få kvällen innan.
Sol och bad gjorde sussen för att sen ta en strand promenad bland bråte o elände ( rester fr. tsunamin) till jag hamnade på Jennie's och Mattias beach...eftersom de rester med lite lättare packning än jag så skulle de iväg och införskaffa sig lite kläder så jag hakade på till stan för lite onödig shopping 
( varför inte göra min  ryggsäck lite tyngre!!!), mingel bland turister i massor och tuk tuk tillbaks till Riviera för en lugn kväll för min del.

Har ett par dagar försökt lämna "the love once" men dykt ner emellan åt till Relax Bay då jag saknat sällskap för att titta till deras lilla hippie liv i hyddan .

  

Det blir inte så mycket mer än sol bad och lite mer sol och bad och lite öl emellan åt på stranden o så.....super glad att träffat Jennie o Mattias och fått umgås lite.

Flyttade de sista 2 nätterna ner till deras lilla "hippie beach" för att känna av livet i en hydda och få prata av mig lite mer men nu har jag sagt bye bye o lämna dem till sin semester och för mig att ta mig till
Phi Phi Islands för mer sol o bad!!!

   

Ko Samui, Thailand

Så var man har bland alla turister...  all denna turist hysteri borde skrämma mig men det är ganska coolt... jag gillar det på något sätt....
Hamnade vid Samui Beach Resort (
http://www.samuibeachresort.com/hotelgb.htm) vid Lamai... jag får väl vad jag betalat för.... kan man nog säga...men det duger fint och jag stannar lite längre än planerat.
Ja men vad säger man egen säng...eget badrum bara det sen att jag har 15m till poolen 25 m till havet och 15m till baren... ja men jag kan inte direkt klaga. Sol värme och go'mat... jag förstår varför alla svenskar åker hit!
Första morgonen vaknade jag och tittade ut...mulet och det såg mindre lovande ut... men jag har lärt mig nu... man ska inte gå efter vad vädret är kl 06 på morgonen... man ska vänta och titta ut kl 09 då är det sol och fint!... ägnade första dagen till att ligga på stranden bland ett gäng feta holländare.
Blev uppassad av ett par tjejer som rock och slet i mina fötter och armar... fick nämligen manikyr och pedikyr efter att ha förhandlat rejält... det är ju skrämmande billigt.!  Får nästan lite dåligt samvete när man prutar.... det där med prutning har jag inte fattat ...varför hålla på med det varför inte satta ett pris och that's it!!! jag hatar att pruta - det är ju så äckligt billigt ända... men det är en del av proseduren så vad gör man... jo man gör sitt bästa och försöker.
Förutom mina fötter och händer så har även min kropp fått en hel omgång...en åter igen äckligt billig thaimassage fick jag...av en man/kvinna!!! 

Jag hatar att välja...jag är en väg ut i fingerspetsarna och att stå inför flera alternativ får mig att se mörkt....reser man själv som jag gör står man för alla beslut själv så ni kan tänka er vilket helvete jag har haft.... och helvetet har blivit värre!!!! Det finns för mycket att välja på...har ingen aning om vart jag ska åka näst och om jag nu vet vart jag ska åka näst så har jag en miljon med boende att vräka bland... jag hatar det!!! dels för att det är högsäsong och man måste ha tålamod och ringa runt... jag har inget tålamod alls!!!  Sen det är slutet av min resa och jag är bra less på att planera överlag så det passade mig kanon att jag sprang på denna underbara thaikvinna på resebyran som fixade det åt mig!!
Iallafall för den närmsta veckan.
Sol och åter sol kan bli lite för mycket  även för en soldyrkare som jag så jag tog mig en tur runt ön för att få med mig allt vad man ska se.... eftersom mamma vill ha hem mig hel och "ren" så har jag inte gett mig på det här med att hyra scooters...trafiken är ju livsfarlig!!! så jag tog en hederlig guided tur..... men det vissade sig att det bara var transport för chauffören pratade inte engelska! Nå väl fick med mig det mesta av vad man bör se och resterande av tiden på Ko Samui höll jag mig på standen.

1751